Behandeling

Een goede werkrelatie met je behandelaar blijkt in onderzoek de belangrijkste factor voor een geslaagde behandeling. Doordat een zelfstandige psychiater de behandeling van begin tot eind zelf uitvoert, is er alle tijd en ruimte voor het opbouwen en benutten van deze werkrelatie. Samen zoeken we naar een zo goed mogelijke verklaring voor het ontstaan en aanhouden van je klachten. Daarna beslissen we samen welke behandeling het beste bij jou past.

Vaak bestaat een behandeling uit de combinatie van pillen en praten. Als arts heeft de psychiater de mogelijkheid om psychotherapie te combineren met medicatie. Voor jou als patiënt is dat heel prettig. Je gaat naar één behandelaar die alles kan bieden.

Op de ledenlijst kun je zoeken naar zelfstandige psychiaters in de regio Utrecht. Je komt dan bij de links naar de websites van de praktijken van deze psychiaters. Daar vind je meer informatie over de vormen van behandeling die de desbetreffende psychiater aanbiedt. De meeste zelfstandige psychiaters hebben een of meer aandachtsgebieden. Ze zijn gespecialiseerd in bepaalde problemen. Ze hebben bijvoorbeeld veel ervaring met depressie of persoonlijkheidsstoornissen. Op de ledenlijst kun je gericht zoeken op aandachtsgebieden.

Lees hier meer over vergoeding.

Uitgelicht

Ontmoet?