Prikbord

Op het prikbord lees je berichten die alleen voor leden van de VUP bedoeld zijn. Heb je iets voor het prikbord? Laat het weten via het contactformulier.

-> 25-05-2023 VUP LEDENBIJEENKOMST

De ZGP: oorzaak of oplossing voor de wachtlijsten in de GGZ?
met Xander Koolman, gezondheidseconoom

Programma
19:00 uur         inloop
19.30 uur         korte algemene leden bijeenkoms
20.00 uur         Discussie De ZGP: oorzaak of oplossing voor de wachtlijsten in de GGZ?
met Xander Koolman, gezondheidseconoom VU.
21.30 uur         borrel

Xander Koolman deed veel stof opwaaien toen hij in augustus 2022 in een artikel op Zorgvisie betoogde dat de wachtlijsten in de GGZ komen door het aantal ZGP. Natasja van de Weg, lid van de ledenraad van de NVvP, reageerde met de stelling dat wij juist een deel van de oplossing zijn.

De VUP houdt van een open gesprek in deze gepolariseerde tijden. Xander nam onze uitnodiging aan en gaat met ons in discussie op 25 mei. Ben jij er ook bij? Meld je dan zo snel mogelijk aan door een mail aan info@praktijkdaenen.nl. Let op: aantal deelnemers is beperkt tot 20! Deelname op volgorde van aanmelding. 

Locatie: Stadsbrasserie De Utrechter, eerste etage (tegenover Muziekcentrum Tivoli Vredenburg)

LET OP: Aanmelden is verplicht aangezien het discussiegedeelte ook openstaat voor niet-leden. Na 15 mei gaat de inschrijving ook open voor mensen die geen VUP-lid zijn.

-> 20-02-2023 Nieuwsbrief van het bestuur

Borrel 23 februari 2023

Donderdag 23 februari is het weer tijd voor inspiratie en gezelligheid op de VUP-borrel in Stadsbrasserie De Utrechter. Tussen 20 en 22 uur kun je bijpraten met oude bekenden en kennismaken met nieuwe collega’s. Fijn als je vooraf laat weten of je komt, maar het is niet noodzakelijk. Aanmelden bij info@praktijkdaenen.nl.

Nieuwe locatie: Stadsbrasserie De Utrechter 

We hebben Stadsbrasserie De Utrechter (Vredenburg 40, Utrecht) als vaste locatie voor de VUP-borrels gekozen. Tweemaal per jaar (in februari en na de zomervakantie) is dit de plek voor een drankje en gezellig gesprek met collega’s die ook vrijgevestigd of ZZP zijn. Als je er nog niet bij was: De Utrechter ligt tegenover TivoliVredenburg en is supergoed bereikbaar per fiets of OV. 

De discussieavonden (in november en mei) vinden plaats bij de Social Impact Factory op de eerste etage in hetzelfde pand. Na afloop van deze bijeenkomsten is er nog een borrel in de brasserie.

Terugblik op discussieavond. 

Geen saaie vergaderingen, maar inspirerende ontmoetingen creëren. Daar staat jullie huidige bestuur voor. De bijeenkomst op 3 november 2022 had als onderwerp Invloed uitoefenen op beleid. Onze spreker was Martijn Buis, werkzaam als specialistisch inspecteur op het Ministerie van VWS. Hij nam ons mee in zijn kijk op politiek en beleid en hoe je als psychiater invloed zou kunnen uitoefenen. Het werd een bijzonder prikkelende en interactieve avond. ‘De beste VUP bijeenkomst van de laatste 25 jaar’, klonk uit de mond van iemand die er al die tijd bij is geweest. 

  Wat willen we van jou als VUP-lid?

  Jou ontmoeten! Kom dus naar de borrel op 23 februari. We willen ook weten wat jij van ons of van de VUP zou willen. Heb je ideeën over onderwerpen of sprekers voor een discussieavond? Of wil je een keer een pitch geven over jouw specifieke expertise? Laat het ons weten!

  -> Enquête afdeling ZGP

  Al lange tijd is de afdeling geïnteresseerd in de manieren waarop de leden hun praktijk voeren. Er is nu een enquête gemaakt om dit goed in kaart te brengen. De gegevens zullen worden gebruikt om de positie van de psychiater in het LKS te verduidelijken naar anderen en daar waar nodig te verbeteren. In de komende dagen wordt deze enquête door het bureau van de NVvP rondgestuurd. Wij zijn benieuwd naar uw antwoorden en de resultaten van de enquête zullen natuurlijk na analyse met de afdelingsleden worden gedeeld. Wij hopen dat de enquête door u allen zal worden ingevuld.

  Uitnodigingen enquête ‘Peiling ZGP’
  https://www.enqueteviainternet.nl/Peiling_ZGP

  -> Gezocht: collegae voor visitatie

  Twee van onze leden Emke Plomp en Inge van Dijk zijn op zoek naar collegae om een visitatiegroep mee te vormen.

  Mocht je interesse hebben of iemand weten die dat heeft, dan kun je Emke en Inge mailen.
  Emke: info@psychocura.nl
  Inge: ingevandijk@gmail.com

  -> Doe mee aan een interview over rol van Deep Brain Stimulation

  Mijn naam is Teddie, ik ben 23 jaar en momenteel 3e-jaars bachelor student aan de Universiteit Utrecht. Voor het bachelor programma Natuurwetenschap & Innovatiemanagement ben ik momenteel bezig met mijn scriptie. Deze gaat over de acceptatie binnen de zorg van Deep Brain Stimulation voor (Treatment Resistant) depressie patiënten. Het lijkt mij erg interessant om u te interviewen en ik vraag mij af of u hiervoor openstaat. Het interview zal ongeveer een halfuur duren en kan op locatie, telefonisch of via Teams of Zoom.

  Als u hierin geïnteresseerd bent en mee wilt helpen aan mijn onderzoek, zou ik heel graag horen wanneer het uitkomt. U zou mij hier super erg mee helpen! Ik ben te bereiken op 06-82064334 en t.kurstjens@students.uu.nl. Ik kijk uit naar uw reactie!

  Uitgelicht

  Ontmoet?