« Uitgelicht

Ontmoet Nannet

“Tegenwoordig heeft iedereen het over ‘overdiagnostiek’ van ADHD. Mijn ervaring is juist dat het vaak niet gezien is en schuilgaat onder bijvoorbeeld een depressie of persoonlijkheidsstoornissen.” Nannet Buitelaar is expert op het gebied van ADHD bij volwassenen. Ze promoveerde op ADHD en huiselijk geweld. “Ik heb die relatie in verschillende studies aangetoond. Hoe meer ADHD-klachten, hoe meer huiselijk geweld.” Ze werkt 32 uur bij De Waag waar ze alle ruimte heeft voor haar specialisme. Maar in haar (kleine) eigen praktijk ziet ze alles:  trauma, ontwikkelingsstoornissen, persoonlijkheidsproblematiek. “Ik ben overgehaald door een groepje (oud-)collega’s die hun droom realiseerden. Daar wilde ik bij horen”. En het bleek heel erg leuk. Waarom? “Omdat ik alles zelf mag bedenken en het vak in de volle breedte uitoefen: diagnostiek, medicatie én psychotherapie. Ik kan dat hier allemaal kwijt.”

NaamNannet Buitelaar
Leeftijd56
Naam praktijkBehandelpraktijk Nannet Buitelaar, Het huis voor psychotherapie
ZGP sinds2016
Lievelingsklacht of -stoornisComplexe ADHD, persoonlijkheidsproblematiek en trauma
Hekel aan (minder goed in)Protocollaire depressiebehandeling
Over vijf jaar…Zou ik meer tijd willen hebben voor onderzoek en schrijven. Ik denk vaak dat ik wat minder uur zou moeten werken maar vind patiëntenzorg eigenlijk te leuk.
Als ik niet aan het werk ben, dan… … lees ik, ga ik naar de film, speel ik tennis, spreek ik met vrienden af en probeer ook voldoende thuis te zijn met man en kinderen. Het liefst combineer ik hobby’s en vrienden in diverse clubjes.
Uitgelicht

Ontmoet Nannet