« Uitgelicht

Ontmoet Cassandra

‘Ken je die vriendenboekjes nog? Dat je je klasgenoten en juf allemaal dezelfde vragen liet invullen? Zoiets gaan wij ook doen. Een miniportret met foto en een kort interview met steeds een ander VUP-lid.’ Cassandra verheugt zich op het schrijven van die stukjes. Heerlijk vindt ze dat: knutselen met taal en ongegeneerd vragen stellen. Dat typeert haar ook als psychiater. ‘Verhalen maken geeft betekenis aan klachten. Ik ga samen met mijn patiënt op zoek naar een plotwending. Dan ontstaat ruimte voor een ander verloop van het levensverhaal.’ Naast de behandeling van patiënten met complexe problematiek, doet ze specialistische consultaties. ‘Deze week zie ik de 1000e patiënt voor een eenmalige consultatie. Het is mijn antwoord op de vraag hoe we onze expertise het beste kunnen inzetten om zoveel mogelijk mensen die een psychiater nodig hebben, te helpen.’

NaamCassandra Zuketto
LeeftijdNog net 49
Naam praktijkZuketto Consult. Praktijk voor psychiatrische consultatie en behandeling
ZGP sinds1-1-2014
Lievelingsklacht of -stoornisHoe complexer hoe leuker. Bij vastgelopen behandelingen zoeken naar nieuwe perspectieven, daar ben ik goed in.  
Hekel aan (minder goed in)Protocollaire behandelingen. Angststoornissen, eetstoornissen.
Over vijf jaar…… heeft mijn manier van consultaties doen navolging gekregen in het hele land en leveren we daarmee een bijdrage aan het oplossen van het wachtlijstprobleem. Het behandeldeel van mijn praktijk is dan meer gedifferentieerd, bijvoorbeeld gericht op hoogbegaafdheid en psychiatrische stoornissen.
Als ik niet aan het werk ben, dan…… schrijf ik columns over ons vak voor o.a. Medisch Contact. Ik hou van Zumba, lezen en op pad gaan met mijn camper. We hebben twee honden dus ik wandel ook veel. Met mijn Kooiker Sky doe ik aan hondensport (behendigheid).
Uitgelicht

Ontmoet Nannet